Bolesti srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila
- pregledi subspecijalista kardiologije
- EKG, HOLTER tlaka i EKG-a
- UZV srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila (kardiovaskularne bolesti) vodeći su uzrok smrti u svijetu, tako i u Republici Hrvatskoj u kojoj uzrokuju gotovo polovinu od ukupnog broja smrti (podjednako u muškaraca i žena). Njihovo nastajanje i napredovanje je u značajnom postotku moguće spriječiti pravodobnim prepoznavanjem i liječenjem čimbenika srčano-žilnog rizika. U tom slijedu, u Poliklinici MEDIHELP primjenjujemo sustave procjene individualnog rizika, temeljit klinički internistički-kardiološki pregled, ultrazvučnu dijagnostiku srca i žilnog sustava (arterija i vena) te individualno kreirane mjere sprječavanja i/ili liječenja srčano-žilnih bolesti koje uz savjete o farmakološkom liječenju (primjeni lijekova) uključuju i preporuke za nefarmakološko liječenje, poput programa prehrane propisanih od specijalista nutricionista.
Pacijenta ne promatramo u svjetlu izoliranog kliničkog problema već cjelovito, budući da su bolesti različitih organa (primjerice srca, krvnih žila, bubrega) međusobno povezane istim čimbenicima rizika (primjerice povišenim vrijednostima arterijskog tlaka, šećera i masnoća u krvi). Povezanost bolesti različitih organa i organskih sustava zahtijeva osobitu pozornost prilikom istodobnog propisivanja većeg broja lijekova, zbog čega je potrebno paziti na njihove međusobne poželjne i nepoželjne učinke i specifičnosti pacijenata s oštećenjima nekih organa/organskih sustava.Stoga je na pregled poželjno donijeti laboratorijske nalaze: kompletna krvna slika (KKS), urea, kreatinin, ukupni kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol, glukoza u krvi, mokraćna kiselina, kalij, natrij (ne starije od 6 mjeseci).
U našoj poliklinici pacijentima pružamoklinički internistički pregled, predoperativni pregled, pregled kardiologa, elektrokardiografsku (EKG) dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku srca, krvnih žila (arterija, vena), trbuha, štitnjače, savjete o prevenciji i liječenju bolesti srca i krvnih žila i njihovih uzročnih čimbenika rizika (arterijske hipertenzije, šećerne bolesti, povišenih masnoća u krvi) i savjete o prehrani.
Voditelj internističke djelatnosti je prof. dr. sc. Damir Fabijanić, specijalist interne medicine i subspecijalist kardiologije pročelnik Zavoda za kliničku kardiologiju Klinike za bolesti srca i krvnih žila, Kliničkog bolničkog centra Split, redoviti profesor interne medicine i kardiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu na kojem je pročelnik katedre Kliničke vještine III (Medicinska propedeutika). Uz 30-godišnje kliničko iskustvo i stručnost u ultrazvučnoj dijagnostici srca i krvnih žila, odlikuje ga i znanstvena aktivnost na području interne medicine i kardiologije te članstvo u brojnim domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim društvima i organizacijama.ZATRAŽITE TERMIN
Bolesti srca i krvnih žila: