LIJEČENJE MATIČNIM STANICAMA I FAKTORIMA RASTA

LIJEČENJE MATIČNIM STANICAMA I FAKTORIMA RASTA
Liječenje faktorima rasta i matičnim stanicama je u ogromnom zamahu u svijetu tijekom posljednjih 10 – 15 godina. Sama metoda, izumljena 80-ih godina...

Liječenje faktorima rasta i matičnim stanicama je u ogromnom zamahu u svijetu tijekom posljednjih 10 – 15 godina. Sama metoda, izumljena 80-ih godina prošlog stoljeća za primjenu uglavnom u dentalnoj medicini, svoju je ekspanziju i primjenu u drugim područjima medicine (športskoj traumi, ortopediji, traumatologiji, estetskoj kirurgiji, dermatologiji, ginekologiji,…) dočekala s početkom 21. stoljeća. Temelji se na biološkom potencijalu pacijenta (primjenom koncentriranih faktora rasta i/ili matičnih stanica vlastitog organizma osobe koju liječimo) da sanira oštećenje svog tijela. Upravo stoga, kako ovim načinom liječenja u organizam pacijenta unosimo vrlo malo ili gotovo ništa onoga što se prepoznaje kao organizmu strana/tuđa tvar, minimalna je mogućnost nepovoljne reakcije organizma na lijek, uz istovremenu visoku učinkovitost liječenja! Indikacije za primjenu su vrlo široke, od degenerativnih promjena hrskavice (artroze koljena, kuka, nožnog i ručnog zgloba), sindroma „prenaprezanja“ organizma (upale i oštećenja tetiva i ligamenata, „teniskog“ i „golferskog“ lakta, problemi s Ahilovom tetivom, rotatornom manžetom ramena, tetivom mišića bicepsa brahii, sindrom karpalnog kanala živca medijanusa,…), pa do ruptura/puknuća mišića (mišići potkoljenice, stražnje lože, kvadriceps, aduktori, trbušni zid, biceps brahii, pektoralni/prsni mišić,…), ali i i primjena u estetskoj dermatologiji (korekcija ožiljaka i bora na licu, „Vampire face-lift“).

Dr.sc. Bruno Lukšić, jedan je od prvih koji su ovu metodu započeli primjenjivati u Republici Hrvatskoj. Temeljnu edukaciju u tehnici primjene PRP/ACP savladao je u Dohi (Katar) 2010. godine, a od tada redovito proširuje i osvježava svoja saznanja o ovoj metodi usavršavanjem u inozemstvu, poglavito u Njemačkoj.

Među prvima u Republici Hrvatskoj započeo je s primjenom najnovije metode liječenja oštećenja hrskavice zglobova matičnim stanicama iz masnog tkiva (SVF), kojom uspješno pomaže brojnim pacijentima poliklinike MEDI HELP.

MEDI HELP – rješenja za lakši život!ZATRAŽITE TERMIN
LIJEČENJE MATIČNIM STANICAMA I FAKTORIMA RASTA: